Pankek Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Hamur İşleri

Pankek Tarifi

0

Pankek Tarifi Nasıl Yapılır? Günaydınn☀️ Mutlu bir haftadan herkese selam Kahvaltılarınıza keyif katacak mini tatlandırıcı pankek tarifini denemeden geçmeyin

Pankek Tarifi

Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
pankek, pankek tarifi, pankek nasıl yapılır, pankek malzemeleri, pankek tarifi nasıl yapılırHamur işleri Tekirdağ

Pankek Tarifi Malzemeleri

  • 2 yumurta

  • 1 su bardağı süt

  • 2 yemek kaşığı şeker

  • 1 vanilya

  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

  • 1,5 su bardağı un

Pankek Tarifi Hazırlanışı

1

Pankek yapmak için öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak iyice çırpalım.

2

Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave çırpma teli ile çırpalım. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlayalım.

3

Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım. Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır. Dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtabilirsiniz

4

1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.

5

Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile ters çevirelim. Diğer taraflarını da pişirelim.

6

Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım

7

Üzerine pudra şekeri serpilerek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürülebilir çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap