Pankek Tarifi Nasıl Yapılır? Günaydınn☀️ Mutlu bir haftadan herkese selam Kahvaltılarınıza keyif katacak mini tatlandırıcı pankek tarifini denemeden geçmeyin
Pankek Tarifi
Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
Pankek Tarifi Malzemeleri
2 yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Pankek Tarifi Hazırlanışı
Pankek yapmak için öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak iyice çırpalım.
Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave çırpma teli ile çırpalım. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlayalım.
Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım. Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır. Dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtabilirsiniz
1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile ters çevirelim. Diğer taraflarını da pişirelim.
Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım
Üzerine pudra şekeri serpilerek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürülebilir çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.