Şişberek Çorbası Tarifi Nasıl Yapıyorum? Adeta ana yemek niteliğinde olan Şişberek Çorbası yöremizin en lezzetli tatlarındandır. Bana göre özellikle çocuklar için çok faydalı ve bir o kadar da besleyicidir. Muhakkak denemeniz gereken bir tarif olduğunu düşünüyorum. Lebeniye çorbası tarifimizede bir bakın derim.
Şişberek Çorbası Tarifi
Şişberek Çorbası Tarifi Nasıl yapılır?
Şişberek Çorbası Tarifi Malzemeleri
Mantısı için;
Yarım kilo kıyma
1 büyük soğan rendesi
Tuz
Karabiber
2 su bardağı un
Su
1 yumurta
Çorbası için;
Yarım kilo kuşbaşı et ya da kemikli et
1 su bardağı nohut (isteğe bağlı)
1.5 büyük kase süzme yoğurt (normal yoğurtta olur)
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı un
2 diş sarımsak
Kuru nane
Naneyi yakmak için 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Şişberek Çorbası Tarifi Hazırlanışı
İlk olarak mantısını hazırlayalım. Klasik mantı şeklinde yapalım (Ben şapka şeklinde yaptım. Annem ve büyüklerim şeklini her zaman böyle yapar)
Daha sonra nohut, kuşbaşı et ya da kemikli et yaklaşık 5 su bardağı su ile düdüklüde haşlanır.
(Normalde sade de yapılır ama biz daha lezzetli ve şifalı olması için muhakkak bu şekilde yaparız. Ayrıca nohutu bir gece önceden ıslatmayı unutmayalım.)
Diğer yandan ayrı bir kapta 1 yumurta,1 tatlı kaşığı un, yoğurt ve zeytinyağı mikserle iyice çırpılır ve kaynamakta olan etli nohutlu suyumuza sürekli karıştırılarak eklenir.(
( Kaynayana kadar karıştırmayı sakın bırakmayın yoksa yoğurt kesilir.) Daha sonra kaynayan çorbamıza hazırladığımız mantılar ilave edilerek yaklaşık 15-20 dakika kadar orta ateşte pişirilir.
(fazla karıştırmayın ara ara karıştırın mantılar ezilmesin)sonra ezdiğimiz sarımsak ilave edilir. Son olarak 4 yemek kaşığı zeytinyağında 1 tatlı kaşığı nane yakılarak yemeğimize eklenir.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun