Şişberek Çorbası Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Çorba

Şişberek Çorbası Tarifi

Şişberek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Şişberek Çorbası Tarifi Nasıl Yapıyorum? Adeta ana yemek niteliğinde olan Şişberek Çorbası yöremizin en lezzetli tatlarındandır. Bana göre özellikle çocuklar için çok faydalı ve bir o kadar da besleyicidir. Muhakkak denemeniz gereken bir tarif olduğunu düşünüyorum. Lebeniye çorbası tarifimizede bir bakın derim.

Şişberek Çorbası Tarifi

Şişberek Çorbası Tarifi Nasıl yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
şişberek, şişberek çorbası, şişberek çorbası tarifi, çorba tarifi, şişberek çorbası tarifi nasıl yapılıri işberek çorbası tarifi malzemeleri ÇorbaTekirdağ

Şişberek Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • Mantısı için;

  • Yarım kilo kıyma

  • 1 büyük soğan rendesi

  • Tuz

  • Karabiber

  • 2 su bardağı un

  • Su

  • 1 yumurta

  • Çorbası için;

  • Yarım kilo kuşbaşı et ya da kemikli et

  • 1 su bardağı nohut (isteğe bağlı)

  • 1.5 büyük kase süzme yoğurt (normal yoğurtta olur)

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

  • 1 tatlı kaşığı un

  • 2 diş sarımsak

  • Kuru nane

  • Naneyi yakmak için 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Şişberek Çorbası Tarifi Hazırlanışı

1

İlk olarak mantısını hazırlayalım. Klasik mantı şeklinde yapalım (Ben şapka şeklinde yaptım. Annem ve büyüklerim şeklini her zaman böyle yapar)

2

Daha sonra nohut, kuşbaşı et ya da kemikli et yaklaşık 5 su bardağı su ile düdüklüde haşlanır.

3

(Normalde sade de yapılır ama biz daha lezzetli ve şifalı olması için muhakkak bu şekilde yaparız. Ayrıca nohutu bir gece önceden ıslatmayı unutmayalım.)

4

Diğer yandan ayrı bir kapta 1 yumurta,1 tatlı kaşığı un, yoğurt ve zeytinyağı mikserle iyice çırpılır ve kaynamakta olan etli nohutlu suyumuza sürekli karıştırılarak eklenir.(

5

( Kaynayana kadar karıştırmayı sakın bırakmayın yoksa yoğurt kesilir.) Daha sonra kaynayan çorbamıza hazırladığımız mantılar ilave edilerek yaklaşık 15-20 dakika kadar orta ateşte pişirilir.

6

(fazla karıştırmayın ara ara karıştırın mantılar ezilmesin)sonra ezdiğimiz sarımsak ilave edilir. Son olarak 4 yemek kaşığı zeytinyağında 1 tatlı kaşığı nane yakılarak yemeğimize eklenir.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap