Mor Havuçlu Borani Tarifi Nasıl Yapıyorum? Rengiyle ve dokusuyla “Hadi ye beni” diyor. Bir çatal atıyorsunuz. Kızarmış ılık gelen ekmeğin üzerine koca bi lokma koyup çıtırttt ağzınıza atıyorsunuz. Oofff! Tamam hızlıca hallederiz. Şimdi bu mezeyi 15-20 dakikada yapın, telefondan bi Müzeyyen abla mixi açın da öyle yiyin ama olur mu. Afiyetle. https://tarifbudur.com.tr/?p=2502&preview=true
Mor Havuçlu Borani Tarifi
Mor Havuçlu Borani Tarifi Nasıl Yapılır?
Mor Havuçlu Borani Tarifi Malzemeleri
4-5 orta boy havuç (yarısı mor yarısı normal)
4 yemek kaşığı zeytin yağı
1 diş doğranmış sarımsak
2 diş ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı tahin (isteğe bağlı, onsuz da olur)
8-10 ceviz (kırılmış)
Tuz
Mor Havuçlu Borani Tarifi Hazırlanışı
Havuçları soyup rendeliyorsun. Tavaya yağı ve havuçları alıp karıştırarak soteliyorsun
son 5 dakikasında 1 diş doğranmış sarımsak atıyorsun, ocaktan alıyorsun.
Havuçlar piştikten sonra, başka bir kapta yoğurt, tahin, tuz ve dövülmüş sarımsakları çırpma teliyle karıştırıyorsun.
Üzerine pişmiş havuç ve cevizleri ekleyip kaşıkla karıştırıyorsun ve bitti.
Çok önemli nokta: havuçlar yoğurtla buluşmadan önce mutlaka soğumalı ki yoğurt kesilmesin.