Teretür Meze Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Meze

Teretür Meze Tarifi

0

Teretür Meze Tarifi Nasıl Yapılır? Teretür mezesini daha önce hiç duymuş muydunuz? 👀 Hem farklı ve lezzetli hem de çok pratik bir meze arıyorsanız mutlaka deneyin deriz. Yemelere doyamayacaksınız.

Teretür Meze Tarifi

Teretür Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
teretür, meze, meze tarifi, teretür tarifi, teretür meze tarifi, teretür meze nasıl yapılırMezeTekirdağ

Teretür Meze Tarifi Malzemeleri

  • Yarım marul

  • Yarım bağ maydanozun sap kısmı

  • 1 diş sarımsak

  • 2/3 yemek kaşığı süzme yoğurt

  • 1 yemek kaşığı tahin

  • Yarım limon (küçük boy)

  • Tuz

  • Zeytinyağı

  • Arzu eden tereyağına kırmızı toz biber kullanabilir

Teretür Meze Tarifi Hazırlanışı

1

Marulu ince ince kıyıp biraz tuz ekleyerek elimizle ovalayıp suyunu sıkalım. (acı suyu).

2

Maydanozun sap kısımlarını da aynı şekilde ince ince kesip elimizle ovalayıp suyunu sıkarak genişçe bir kaseye alalım.

3

Yoğurt sosu için yoğurt, tahin, sarımsak ve tuzu karıştıralım.

4

Sosu marul ile iyice harmanlayıp servis tabağına alalım.

5

Üzerine zeytinyağı, arzu ederseniz tereyağına yakılmış kırmızı toz biber, sumak, kuru nane, pul biber, ceviz içi kullanarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

6

Orijinal teretür: Marulun sert olan beyaz kısmı ile maydanozun sap kısımları satır arası doğrama tekniğiyle kıyılır.(ekmek üzerine sürülecek kıvama gelene kadar).

7

Üzerine limon ve tuz eklenerek ovulur. Avuç içinde sıkarak fazla suyu alınır. Sadece tahin, sarımsak eklenerek (yoğurtsuz) harmanlanır.

8

Sadece tahin ile hazırlandığında tadı biraz ağır oluyor bu yüzden yoğurtla karıştırmayı tercih ediyorum.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap