Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Çorba

Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi

0

Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Selam gelin bugün birlikte sebzeli mantar çorbası yapalım.

Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi

Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
mantar çorbası, sebzeli mantar çorbası , sebzeli mantar çorbası tarifi, sebzeli mantar çorbası nasıl yapılır, sebzeli mantar çorbası malzemeleri ÇorbaTekirdağ

Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 250 gram mantar

  • 1 havuç

  • 1 kapya biberi (ben iki farklı renkli paprika kulandım)

  • 1 kuru soğan

  • 1-2 diş sarımsak

  • 1 tepeleme yemek kaşığı un

  • 3 yemek kaşığı tereyağ

  • 4- 4 buçuk su bardağı su

  • 1 su bardağı ılık süt

  • dereotu

  • Tuz ve karabiber

Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi Hazırlanışı

1

Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayalım. Havuç ve biberi de küp küp küçük küçük doğrayalım. Mantarlarıda küçük küçük doğrayıp kenara alalım.

2

Geniş bir tencereye tereyağını allım eritelim soğanı ve sarımsağı kavuralım. Kavrulunca havuçu ve biberi ekleyin 1-2 dakika soteleyin.

3

Daha sonra da mantarları ekleyin ve kavurun. Unu ekleyelim unuda kavuralım ve suyu ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.

4

Sebzeler yumuşayınca sütü ekleyelim karıştıralım. Süt ılık olsun kü kesilmesin. Baharatları ekleyin.

5

En son olarak da ince ince kıyılmış dereotunu ekleyin karıştırın. Afiyet olsun

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap