Köz Soğan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Her yemeğin yanına, özellikle de kebabın yanına çok yakışan muhteşem bir salata tarifine ne dersiniz? Öyleyse sizleri şöyle bol sumaklı nefis köz soğan salatası tarifine alalım.
Köz Soğan Salatası Tarifi
Köz Soğan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Köz Soğan Salatası Tarifi Malzemleri
5 adet orta boy kuru soğan
2 adet kırmızı kapya biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak
Yarım limon suyu
Maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Köz Soğan Salatası Tarifi Hazırlanışı
Soğan ve biberleri yıkadıktan sonra biberlerin üzerine bıçak yardımıyla delikler açın.
Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye soğan ve biberleri dizip 200 derece fırında 45 dakika arada çevirerek közleyin.
Biberler daha erken közlendiği için fırından alarak bir poşetin içine koyup ağzını bağlayın, 10 dakika bekleyin ve kabuklarını soyup çekirdeklerini alın.
Közlenip yumuşayan soğanları fırından alıp soğanların ortalarına bastırarak kabuklarından ayırın.
Uç kısımlarını alıp ikiye bölerek piyazlık şekilde doğrayın. Biberleride soğanlar ile aynı büyüklükte doğrayıp salata kasesine alın.
Üzerine damak tadınıza göre miktarını ayarladığınız zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sumak, tuz ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyin.
Salatayı karıştırarak servis tabağına alın. Afiyet olsun.