Leopar Poğaça Tarifi Nasıl Yapıyorum? Hayırlı akşamlar. Harika bir poğaça tarifim var sizlere 🥰Hem görseli hem tadı ile çok lezzetli. Dışı çıtır içi yumuşak Leopar poğaça. İster beş çayıa ister kahvaltıya. Yanına birde sayfamızda yer alan bisküvili paşa sarma tarifini yaptığınız mı tamamdır.
Leopar Poğaça Tarifi
Leopar Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Leopar Poğaça Tarifi Malzemeleri
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Yarım yaş maya (21 gram)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3,5-4 su bardağı un
İçi için kaşar peyniri veya beyaz peynir
Üzerinin sosu için
Yarım çay bardağı pirinç unu
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru maya( 7 gram
Leopar Poğaça Tarifi Hazırlanışı
Karıştırma kabına su, süt, sıvı yağı, şeker, tuz ve mayayı ekleyip elinizle karıştırın ve yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerini kapatıp yarım saat mayalandırın. Mayalanan hamuru 12 beze yapıp bezeleri kenarlarına bastırarak elinizle açın ve tam ortasına kaşar koyup büzerek sıkıca kapatın.
Kaşar pişerken akmasın diye kapattığınız yer alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin ve üzerini kapatarak 15 dakika dinlendirin.
Sos için bir kasede bütün malzemeleri karıştırın. Boza kıvamında olacak. Sosu poğaçaların üzerine kaşıkla döküp önceden ısıtılmış 200 derecede fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun