Fırınlanmış Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Kimsenin hayır diyemediği tatlıyı size en pratik hali ile tarif ediyorum
Fırınlanmış Kabak Tatlısı Tarifi
Fırınlanmış Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırınlanmış Kabak Tatlısı Tarifi Malzemeleri
1 kg bal kabağı
2 su bardağına yakın şeker
Yarım su bardağı su
Üzeri için:Tahin ve ceviz
Fırınlanmış Kabak Tatlısı Tarifi Hazırlanışı
Öncelikle kalın dilimler olacak şekilde kabağımızı 3 eşit parçaya keselim. İç kısmını çekirdekli yeri çıkaralım.
Salatalık soyacağı ile kabuklarını soyalım. Dileyen bıçak ile de soyabilir.
Kabuklu kısım altta kalacak şekilde tepsiye dizileceği için, doğrama işlemini devrilmeden ayakta durabilecek şekilde yaparak, orta kalınlıkta dilimlere ayıralım. Küp şeklinde olacak şekilde devrilmeyecek.
Derin dikdörtgen teflon ya da benzeri bir tepsiye dizelim, üzerine kaşık yardımı ile 2 su bardağı şekeri paylaştıralım.
Üzerine streç folyo kapatıp, en az 3-4 saat bekletelim. Süre sonunda şeker eriyip kabak sulanmış oluyor.
Folyoyu çıkarıp üzerine yağlı kağıdı elimizde top yapıp, çeşmede yıkıyoruz ıslandıktan sonra açıp tepsinin üzerine koyuyoruz.
Üzerine de alüminyum folyo kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırının alttan ikinci rafına koyup, 40 dakika pişiriyoruz. Sonra 210 dereceye yükseltip, 15 dakika daha pişiriyoruz.
Fırındaki tatlının üzerindekileri çıkarıp alıyoruz. Bu aşamada, tatlıları kaşıkla isteyen yan yatırabilir.
Üzeri açık şekilde 200 dereceye tekrar düşürüp, 15-20 dakika daha pişirip fırından alıyoruz.
İlk 15 dakika tepside dinlendirip, sonra servis tabağına alabiliriz.
Dileyen tahinle, dileyen cevizle ya da kaymakla servis edebilir tercih size kalmış.