Kestaneli İç Pilav Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Pilav

Kestaneli İç Pilav Tarifi

0

Kestaneli İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır? Mevsimin en güzel yemişlerinden kestaneyi, kuş üzümlü, çam fıstıklı tane tane pilavımıza dahil ediyoruz. Üstelik bu kestaneleri de sokak usulü kestane yapar gibi karamelize şekilde pişiriyoruz. Ağızda dağılan kestanelerin içerisine dahil olduğu ve hafif tarçınlı, dereotlu kokusuyla bu pilavın yanına yakışmayacak yemek yok. Buyurun mutfağa, hemen yapın!

Kestaneli İç Pilav Tarifi

Kestaneli iç Pilav Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi25 Dakika
Pişirme Süresi35 Dakika
iç pilav,kestaneli iç pilav, iç pilav nasıl yapılır, kestaneli iç pilav nasıl yapılır, kestaneli iç pilav tarifi Pilavtekirdağ

Kestaneli İç Pilav Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı baldo pirinç

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

  • 2,5 su bardağı su

  • 1 adet soğan (küp küp kesilmiş)

  • 1 kase kestane

  • 1/2 çay bardağı kuş üzümü (sıcak suda 5 dakika beklemiş)

  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı

  • 2-3 dal dereotu (ince kıyılmış)

  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1/2 çay kaşığı yenibahar

Kestaneli İç Pilav Nasıl Yapılır?

1

Pirinçleri güzelce yıkayın ve süzün. Dilerseniz 10 dakika sıcak suda da bekletebilirsiniz.

2

Bir tavaya yağı ve soğanları ekleyin, çam fıstıklarını ekleyin.

3

Hafifçe kavurun.

4

Kestaneleri bıçak ile hafifçe çizin ve sıcak suda 15 dakika bekletin.

5

Bekleyen kestaneleri kurulayın ve bir tavaya alıp, orta ateşte kabukları çıkana ve karamelize olana kadar kavurun.

6

Pirinçleri tencereye ekleyin ve karıştırın.

7

Üzerine tarçını, yenibaharı, karabiberi ve tuzu ekleyin.

8

Kuş üzümlerini ilave edin.

9

Soyduğunuz kestaneleri de ekleyin. Üzerine suyu da ekleyin ve kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.

İlginizi Çekebilir
311299032_144120855001038_1346659400816743796_n

Yazar Hakkında

Yorum Yap