Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Hepinize şimdiden bol lezzetli bir hafta sonu diliyoruz😋😋
Etli, havuçlu pilav tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Arzu ederseniz zerdeçal da ekleyebilirsiniz.
Çok yakışıyor.
Özbek Pilavı Tarifi
Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Özbek Pilavı Tarifi Malzemeleri
250 gr kuşbaşı et (küçük, küçük doğranmış)
2 adet havuç
1 adet soğan
3 yk zeytinyağı
2 sb pirinç
Tuz, karabiber (Arzu ederseniz bir parça da zerdeçal)
Özbek Pilavı Tarifi Hazırlanışı
Eti ocağa alıyoruz, suyunu salıp tekrar geri çekene kadar pişiriyoruz.
Ardından soğanı ve yağı ekliyoruz biraz karıştırıp havucu ilave ediyoruz.
Havuç da yumuşayınca yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyip en son tuz, karabiber ve arzu ederseniz bir parça zerdeçal koyuyoruz.
4 su bardağı sıcak su döküp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.