Özbek Pilavı Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Pilav

Özbek Pilavı Tarifi

0

Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Hepinize şimdiden bol lezzetli bir hafta sonu diliyoruz😋😋
Etli, havuçlu pilav tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Arzu ederseniz zerdeçal da ekleyebilirsiniz.
Çok yakışıyor.

Özbek Pilavı Tarifi

Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
özbek pilavı, özbek pilavı tarifi, özbek pilavı nasıl yapılır, özbek pilavı malzemeleri, etli havuçlu pilav, PilavÖzbek

Özbek Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 250 gr kuşbaşı et (küçük, küçük doğranmış)

  • 2 adet havuç

  • 1 adet soğan

  • 3 yk zeytinyağı

  • 2 sb pirinç

  • Tuz, karabiber (Arzu ederseniz bir parça da zerdeçal)

Özbek Pilavı Tarifi Hazırlanışı

1

Eti ocağa alıyoruz, suyunu salıp tekrar geri çekene kadar pişiriyoruz.

2

Ardından soğanı ve yağı ekliyoruz biraz karıştırıp havucu ilave ediyoruz.

3

Havuç da yumuşayınca yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyip en son tuz, karabiber ve arzu ederseniz bir parça zerdeçal koyuyoruz.

4

4 su bardağı sıcak su döküp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap