Soğan Dolması Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Sebze Yemekleri

Soğan Dolması Tarifi

0

Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?  Daha önce soğan dolması denemiş miydiniz? 🧅 Gerçekten denenmesi gereken bir lezzet. 😋 Öyleyse tadına doyamayacağınız nefis soğan dolması tarifini hemen aşağıya bırakıyoruz. 😋 Afiyetler olsun.

Soğan Dolması Tarifi

Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
soğan dolması, soğan dolması tarifi, soğan dolması nasıl yapılır, soğan dolması malzemeleri Pilav, Sebze YemekleriBalıkesir

Soğan Dolması Tarifi Malzemeleri

  • 6 adet büyük boy soğan

  • İç harcı için;

  • Zeytinyağ

  • 1 su bardağı pirinç

  • 1 adet orta boy soğan

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • 100 gr kıyma

  • Dereotu

  • Maydanoz

  • Maydanoz

  • Sosu için;

  • 1.5 su bardağı su

  • 1 tatlı kaşığı salça

Soğan Dolması Tarifi Hazırlanışı

1

İlk olarak soğanları soyup, orta kısmına kadar bıçakla yarın.

2

Soğanların üzerine su ekleyip yarım saat kadar (yumuşayana kadar) bir tencerede haşlayın.

3

İç harcı için kıyma ve soğanı kavurun.

4

Salçaları, baharatları ve pirinci ekleyip karıştırın. Maydonoz ve dereotunu ekleyip karıştırın.

5

İç harcı soğumaya bırakın.

6

Soğanları yapraklarına ayırın.

7

Her bir soğan yaprağına 1 tatlı kaşığı iç harçtan ekleyip kapatın.

8

Geniş bir tencereye dizip üzerine salçalı su ekleyin.

9

Üzerine tabak koyup, tencerenin kapağını kapatın.

10

Orta ateşte 20 dk kontrollü pişirin. Pişen dolmaları 10 dk dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap