Soğan Dolması Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Sebze Yemekleri

Soğan Dolması Tarifi

0

Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?  Daha önce soğan dolması denemiş miydiniz? Gerçekten denenmesi gereken bir lezzet. Öyleyse tadına doyamayacağınız nefis soğan dolması tarifini hemen aşağıya bırakıyoruz. Afiyetler olsun.

Soğan Dolması Tarifi

Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
soğan dolması, soğan dolması tarifi, soğan dolması nasıl yapılır, soğan dolması malzemeleri Pilav, Sebze YemekleriBalıkesir

Soğan Dolması Tarifi Malzemeleri

  • 6 adet büyük boy soğan

  • İç harcı için;

  • Zeytinyağ

  • 1 su bardağı pirinç

  • 1 adet orta boy soğan

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • 100 gr kıyma

  • Dereotu

  • Maydanoz

  • Maydanoz

  • Sosu için;

  • 1.5 su bardağı su

  • 1 tatlı kaşığı salça

Soğan Dolması Tarifi Hazırlanışı

1

İlk olarak soğanları soyup, orta kısmına kadar bıçakla yarın.

2

Soğanların üzerine su ekleyip yarım saat kadar (yumuşayana kadar) bir tencerede haşlayın.

3

İç harcı için kıyma ve soğanı kavurun.

4

Salçaları, baharatları ve pirinci ekleyip karıştırın. Maydonoz ve dereotunu ekleyip karıştırın.

5

İç harcı soğumaya bırakın.

6

Soğanları yapraklarına ayırın.

7

Her bir soğan yaprağına 1 tatlı kaşığı iç harçtan ekleyip kapatın.

8

Geniş bir tencereye dizip üzerine salçalı su ekleyin.

9

Üzerine tabak koyup, tencerenin kapağını kapatın.

10

Orta ateşte 20 dk kontrollü pişirin. Pişen dolmaları 10 dk dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap