Sarımsaklı Pilav Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Pilav

Sarımsaklı Pilav Tarifi

0

Sarımsaklı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır? Salma tekniği ile yapılan, çok şifalı, çok leziz ve 15 yy.’dan günümüze gelen bir pilav bu. Ömür Akkor bu pilav için başyapıt diyor. O kadar doğru ki…hayatınızda yediğiniz en lezzetli pilav olacağına eminim ben. Sirke ve sarımsak beraber piştiği için sarımsak kokusu azalıyor. Nasıl olur diye düşünmeyin bir deneyin siz de bana hak vereceksiniz.

Sarımsaklı Pilav Tarifi

Sarımsaklı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
pilav, sarımsaklı pilav, sarımsaklı pilav nasıl yapılır, sarımsaklı pilav tarifi, sarımsaklı pilav tarifi malzemeleri, pilav nasıl yapılır, pilav tarifi Pilav Oamanlı

Sarımsaklı Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 2 bardak pirinç

  • 30-40 diş yerli sarımsak

  • 3 su bardağı tavuk suyu

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

  • 4 yemek kaşığı sirke

  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu, bir çay kaşığı şeker

Sarımsaklı Pilav Tarifi Hazırlanışı

1

Pirinçleri sıcak suya koyun.Tavuk suyunu derin bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.İçine soyduğunuz sarımsakları, sirkeyi, tuzu ve şekeri ilave edin.

2

Kaynamaya devam ederken tereyağını tavada kızdırın.Yağı da tencerede kaynayan sirkeli tavuk suyuna ilave edin.

3

Son olarak süzüp yıkadığınız pirinçleri ekleyip çok kısık ateşte pişmeye bırakın.15 dakika kadar pişirdiğiniz pilavı suyunu çekince ocaktan alıp 20 dakika demlenmeye bırakın.

İlginizi Çekebilir
311299032_144120855001038_1346659400816743796_n

Yazar Hakkında

Yorum Yap