Acılı Ezme Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Meze

Acılı Ezme Tarifi

Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapıyorum? Ben mezeleri ana yemeklerden daha çok severim. yemeklerde meze ve salata benim her zaman tercihimdir. Ezmeyi ben suyunu çok süzdürmeden seviyorum. Bazıları suyunu fazla süzüyor bence öyle posa ve salça kıvamında oluyor oyüzden tercih etmiyorum. Hafif sulu, yanında sıcacık lavaş ekmeği ile yemeğe doyum olmuyor.  https://tarifbudur.com.tr/?p=2427&preview=true

Acılı Ezme Tarifi

Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
ezme, ezme tarifi, ezme tarifi nasıl yapılır, acılı ezme, acılı ezme tarifi, acılı ezme tarifi nasıl yapılır, acılı ezme tarifi malzemeleriMeze Şanlıurfa

Acılı Ezme Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet orta boy domates

  • 2 adet yeşil biber

  • 1 adet kırmızı biber

  • 1 adet kuru soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 1 kaşık biber salçası

  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı pul biber

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1/4 demet maydanoz

Acılı Ezme Tarifi Hazırlanışı

1

Domatesleri, biberleri, soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayın. Bir kaseye alın.

2

Nar ekşisi, zeytinyağı, pul biber, biber salçası ve tuzu bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin.

3

Maydanozu ince ince kıyın ve salataya ekleyin. İyice harmanlayın.

4

Buzdolabında bir saat dinlendirin.

5

Servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
319917696_1323850461703539_4160460035429136827_n

Yazar Hakkında

Yorum Yap