Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Pilav

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi

0

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır? Hiç uğraşmadan muhteşem bir akşam yemeği hazırlamaya ne dersiniz? Çok şık, çok lezzetli ama hazırlaması çok da kolay bu tarifi mutlaka denemelisiniz 😋

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
kapama, tavuk kapama, bulgurlu kapama, bulgurlu tavuk kapama tarifi, bulgurlu tavuk kapama tarifi nasıl yapılır,PİlavTekirdağ

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi Malzemeleri

  • 8 tane tavuk baget

  • 1 tane domates

  • 4 tane biber

  • 1 kuru soğan

  • 2-3 diş sarımsak

  • 2,5 su bardağı pilavlık bulgur

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

  • 5 su bardağı haşlanmış tavuğun suyu

  • 2 yemek kaşığı salça

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi Hazırlanışı

1

Öncelikler tavuk bagetleri yıkayıp 2 lt su ile haşlıyoruz. Haşlarken tuz ilave ediyoruz.

2

Bagetler haşlanınca pilav için bir tencereye ince doğranmış soğanı ve tereyağını alıyoruz.

3

Soğanı biraz kavurup salçayı ekleyip kavuruyoruz.

4

Bulguru ve tuzunu da ekleyip biraz daha kavuruyoruz.

5

Hazırladığımız pilavı su koymadan bir borcam veya fırın kabına alıyoruz.

6

Bu aşamada pilava tavuk suyu ekliyoruz.

7

Üzerine haşlanmış bagetleri aralıklı olarak diziyoruz.

8

Bagetlerin aralarına dilimlenmiş biberleri ve domatesleri yerleştiriyoruz.

9

Bagetlerin üzerine fırça yardımıyla hazırladığımız sostan sürüyoruz.

10

Önceden ısınmış 180 derece fırında pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap