Özbek Pilavı Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Pilav

Özbek Pilavı Tarifi

0

Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Hepinize şimdiden bol lezzetli bir hafta sonu diliyoruz
Etli, havuçlu pilav tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Arzu ederseniz zerdeçal da ekleyebilirsiniz.
Çok yakışıyor.

Özbek Pilavı Tarifi

Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
özbek pilavı, özbek pilavı tarifi, özbek pilavı nasıl yapılır, özbek pilavı malzemeleri, etli havuçlu pilav, PilavÖzbek

Özbek Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 250 gr kuşbaşı et (küçük, küçük doğranmış)

  • 2 adet havuç

  • 1 adet soğan

  • 3 yk zeytinyağı

  • 2 sb pirinç

  • Tuz, karabiber (Arzu ederseniz bir parça da zerdeçal)

Özbek Pilavı Tarifi Hazırlanışı

1

Eti ocağa alıyoruz, suyunu salıp tekrar geri çekene kadar pişiriyoruz.

2

Ardından soğanı ve yağı ekliyoruz biraz karıştırıp havucu ilave ediyoruz.

3

Havuç da yumuşayınca yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyip en son tuz, karabiber ve arzu ederseniz bir parça zerdeçal koyuyoruz.

4

4 su bardağı sıcak su döküp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap