Kremalı Enginar Çorbası Tarifi Nasıl Yapıyorum? Enginarlar yavaş yavaş tezgahlara düşerken. Hafif mi hafif kremamsı bir Enginar Çorbası güneşli bahar günlerinde iftar sofralarına çok yakışır. https://tarifbudur.com.tr/?p=2423&preview=true
Kremalı Enginar Çorbası Tarifi
Kremalı Enginar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Kremalı Enginar Çorbası Tarifi Malzemeleri
3 yemek kaşığı Sızma Zeytinyağı
1 adet soğan (doğranmış)
1 adet havuç (doğranmış)
4 adet enginar (doğranmış)
1 adet patates (doğranmış)
2 diş sarımsak (doğranmış)
1/4 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı Kemik Suyu (yoksa sebze suyu ya da normal kaynar su)
3 su bardağı kaynar su
100 gram krema
Üzeri için
1 tatlı kaşığı Sızma Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı haşlanmış bezelye
1 çay kaşığı dereotu (doğranmış)
¼ çay kaşığı değirmen karabiber
Kremalı Enginar Çorbası Tarifi Hazırlanışı
Tencereye zeytinyağını alın. Yağ hafif kızınca önce soğanı ekleyip kısık ateşte soteleyin, sonra sırasıyla havuçları, enginarları, patatesi ve sarımsakları ekleyin, karıştırarak sotelemeye devam edin.
Tuz ve karabiberi ekleyin. Ardından Kemik Suyu’nu ve kaynar suyu ekleyin ve karıştırın.
Tencerenin kapağı kapalı şekilde sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
El blendırı ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Sonra kremayı da ekleyip karıştırın, 2-3 dakika daha pişirin.
Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine sızma yağı gezdirin, bezelye, karabiber ve doğranmış dereotu ile süsleyin. Afiyetle.