Kremalı Enginar Çorbası Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Çorba

Kremalı Enginar Çorbası Tarifi

Kremalı Enginar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Kremalı Enginar Çorbası Tarifi Nasıl Yapıyorum? Enginarlar yavaş yavaş tezgahlara düşerken. Hafif mi hafif kremamsı bir Enginar Çorbası güneşli bahar günlerinde iftar sofralarına çok yakışır. https://tarifbudur.com.tr/?p=2423&preview=true

Kremalı Enginar Çorbası Tarifi

Kremalı Enginar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
enginar çorbası, kremalı enginar çorbası tarifi, kremalı enginar çorbası, kremalı enginar çorbası malzemeleri, enginar çorbası malzemeleri ÇorbaTekirdağ

Kremalı Enginar Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı Sızma Zeytinyağı

  • 1 adet soğan (doğranmış)

  • 1 adet havuç (doğranmış)

  • 4 adet enginar (doğranmış)

  • 1 adet patates (doğranmış)

  • 2 diş sarımsak (doğranmış)

  • 1/4 çay kaşığı karabiber

  • 1,5 çay kaşığı tuz

  • 4 yemek kaşığı Kemik Suyu (yoksa sebze suyu ya da normal kaynar su)

  • 3 su bardağı kaynar su

  • 100 gram krema

  • Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı Sızma Zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı haşlanmış bezelye

  • 1 çay kaşığı dereotu (doğranmış)

  • ¼ çay kaşığı değirmen karabiber

Kremalı Enginar Çorbası Tarifi Hazırlanışı

1

Tencereye zeytinyağını alın. Yağ hafif kızınca önce soğanı ekleyip kısık ateşte soteleyin, sonra sırasıyla havuçları, enginarları, patatesi ve sarımsakları ekleyin, karıştırarak sotelemeye devam edin.

2

Tuz ve karabiberi ekleyin. Ardından Kemik Suyu’nu ve kaynar suyu ekleyin ve karıştırın.

3

Tencerenin kapağı kapalı şekilde sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

4

El blendırı ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Sonra kremayı da ekleyip karıştırın, 2-3 dakika daha pişirin.

5

Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine sızma yağı gezdirin, bezelye, karabiber ve doğranmış dereotu ile süsleyin. Afiyetle.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap