Ekşili Kuru Dolma Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Pilav

Ekşili Kuru Dolma Tarifi

0

Ekşili Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır? Dolmanın her çeşidi çok seviliyor bizim evde. Mevsim dolayısıyla kurulukları çıkartıp şöyle güzel bir dolma yapalım istedim. Mevsimindeyken mis gibi en taze en doğalından, güneşte kurutulmuş biber ve patlıcanlarımı kullandım. Sizlerde denemek isterseniz tarifini hemen aşağıya ekliyorum.♥️

Ekşili Kuru Dolma Tarifi

Ekşili Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
dolma, dolma tarifi, kuru dolma, kruru dolma tarifi, ekşili kuru dolma, ekşili kuru dolma tarifi, eksişi kuru dolma nasıl yapılır Pilav, Sebze Yemekleri Gaziantep

Ekşili Kuru Dolma Tarifi Malzemeleri

  • 20 adet kuru biber

  • 20 adet kuru patlıcan

  • 2 bardak pirinç

  • 3 adet soğan

  • 1 su bardağı zeytinyağı

  • 1 kaşık domates salçası

  • 1 kaşık biber salçası

  • Yarım bardak sumak suyu

  • Tuz ,karabiber

  • İki kaşık nane

  • 1 adet kesme şeker

Ekşili Kuru Dolma Tarifi Hazırlanışı

1

Öncelikle kuru biber ve patlıcanları ayrı tencerelerde kaynar suyun içerisine basıyoruz ve 10 dakika kadar pişiriyoruz .

2

üzüp bir kenarda bekletiyoruz .Bir bardağın içine 1 kaşık dolusu sumak ve üzerine yarım bardak olacak sekilde kaynar su ilave edip kenara alıyoruz .

3

Diğer tarafta ince doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz.

4

Pirinci ve tuzunu ekleyip hafif kavurduktan sonra salçalarını da ilave edip karıştırıyoruz .

5

Daha sonra baharatlarını ve üzerine 1,5 bardak kaynar suyunu da ilave edip pişiriyoruz.

6

İç harcımız hafif soğuyunca biberlerin ve patlıcanların içini üzerlerinden biraz boş kalacak şekilde dolduruyoruz .

7

Tencereye sıralıyoruz . Üzerine 2 bardak su , yarım bardak süzülmüş sumak suyu ve çok az da zeytinyağı gezdiriyoruz .

8

Bir porselen tabağı dolmalarınızın üzerine kapatıyoruz dağılmaması için .

9

Kaynayana kadar ocağımızın altı açık olacak , kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz .

10

Ilınınca servis tabağına alıyoruz ...

İlginizi Çekebilir
arnavut dolması tarifi

Yazar Hakkında

Yorum Yap