Kozalak Mantı Tarifi
0

Kozalak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır? Çok lezzetli ve şahane görünen bir tarifle sizlerleyim

Kozalak Mantı Tarifi

Kozalak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
mantı, mantı tarifi, kozalak mantı, kozalak mantı tarifi ,kozalak mantı nasıl yapılır, kozalak mantı yarifi malzemeleriMakarnalarTekirdağ

Kozalak Mantı Tarifi Malzemeleri

  • -2 adet yufka

  • -3 yemek kaşığı sıvıyağ

  • -1 adet soğan

  • -200 gram kıyma

  • -1 tatlı kaşığı salça

  • -Tuz,karabiber

  • -Sarımsak

  • -Yoğurt

Kozalak Mantı Tarifi Hazırlanışı

1

Yufkaları her birini 16 eşit parçaya bölerek üçgenler çıkarın.

2

Her bir parçayı bir çöp şiş ya da pipet yardımıyla sarın, uçlarını suyla ıslatarak yapıştırın.

3

Çöp şişi hafifçe çekerek çıkarın ve bu işlemi kalan yufkaya uygulayın.

4

Kızgın yağda, altın sarısı rengi alana dek kızartın ve kağıt havlu serdiğiniz tepsiye dizin.

5

Kıymalı sos için; soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağı ile kavurun, üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.

6

Kıymalar pişince salçayı ekleyin ve 1 dakika kavurun.

7

Üzerine sarımsakları, baharatı ve yarım su bardağı sıcak suyu ilave ederek 2-3 dakika daha kavurarak pişirdikten sonra ocaktan alın.

8

Kızaran yufkaları geniş düz bir tabağa dizin. Üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurt ve kıymalı sos ekleyin. Aynı işlemi ikinci kat için de tekrarlayın ve afiyetle tüketin.

İlginizi Çekebilir
mercimek ekmeği tarifi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir