Mayasız Bazlama Tarifini Nasıl Yapıyorum? Pişme süresiyle birlikte mayasız bazlama tarifi tam 15 dakikada yapılıyor. Hamur dinlendirme süresi yok çabucak pişiyor. Eve yayılan ekmek kokusunun yaydığı mutluluk da tarife dahil. Sıcakken bi tanesini tereyağıyla yemek de bu tarifin ön koşulu. Daha önce hamurla tanışmayanların bile yapabileceği bu en kolay reçete şu şekilde. https://tarifbudur.com.tr/?p=2292&preview=true
Mayasız Bazlama Tarifi
Mayasız Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Mayasız Bazlama Tarifi Malzemeleri
1 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt (sulu kısmından)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1.5 paket kabartma tozu
3.5-4 su bardağı un
Mayasız Bazlama Tarifi Hazırlanışı
Bir karıştırma kabı alın. İçine suyu, yoğurdu, şekeri ve tuzu ve kabartma tozunu ekleyin.
En son unu azar azar ekleyip ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve biraz un serptiğiniz tezgahta 1cm kalınlığında açın.
Isınmış yağsız, yapışmayan tavada, önlü arkalı pişirin. Çabuk pişiyor dikkat edin. Afiyet olsun❤️