Kozalak Mantı Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Makarna

Kozalak Mantı Tarifi

0

Kozalak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır? Çok lezzetli ve şahane görünen bir tarifle sizlerleyim

Kozalak Mantı Tarifi

Kozalak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
mantı, mantı tarifi, kozalak mantı, kozalak mantı tarifi ,kozalak mantı nasıl yapılır, kozalak mantı yarifi malzemeleriMakarnalarTekirdağ

Kozalak Mantı Tarifi Malzemeleri

  • -2 adet yufka

  • -3 yemek kaşığı sıvıyağ

  • -1 adet soğan

  • -200 gram kıyma

  • -1 tatlı kaşığı salça

  • -Tuz,karabiber

  • -Sarımsak

  • -Yoğurt

Kozalak Mantı Tarifi Hazırlanışı

1

Yufkaları her birini 16 eşit parçaya bölerek üçgenler çıkarın.

2

Her bir parçayı bir çöp şiş ya da pipet yardımıyla sarın, uçlarını suyla ıslatarak yapıştırın.

3

Çöp şişi hafifçe çekerek çıkarın ve bu işlemi kalan yufkaya uygulayın.

4

Kızgın yağda, altın sarısı rengi alana dek kızartın ve kağıt havlu serdiğiniz tepsiye dizin.

5

Kıymalı sos için; soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağı ile kavurun, üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.

6

Kıymalar pişince salçayı ekleyin ve 1 dakika kavurun.

7

Üzerine sarımsakları, baharatı ve yarım su bardağı sıcak suyu ilave ederek 2-3 dakika daha kavurarak pişirdikten sonra ocaktan alın.

8

Kızaran yufkaları geniş düz bir tabağa dizin. Üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurt ve kıymalı sos ekleyin. Aynı işlemi ikinci kat için de tekrarlayın ve afiyetle tüketin.

İlginizi Çekebilir
tavada lavaş tarifi

Yazar Hakkında

Yorum Yap