Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır? Herkese Merhaba bugün size ev usulü Tantuni tarifim ile geldim Pratik lezzetli bu tarifi kaydetmeyi unutmayın
Tantuni Tarifi
Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Tantuni Tarifi Malzemeler
▫️500-600 gr Dana Antrikot
▫️1 yemek kaşığı tereyağ
▫️1 tatlı kaşığı tuz
▫️1,5 tatli kaşığı kırmızı toz biber
▫️Yarım çay kaşığı pulbiber
▫️İsteğe bağlı yarım çay kaşığı kimyon
▫️3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
▫️Bi miktar sıcak su
Tantuni Tarifi Hazırlanışı
Tantuni için Eti küçük küpler halinde doğrayın. Tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağ kızdırın ve Etleri ekleyin. Kapağını kapatın ve orta ateşte .etler suyunu birakıp geri çekene kadar pişirin. Bende yaklaşık 45 dakika sürdü.
Soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın ve sumak ile lezzetlendirin. Maydanozlarıda ince kıyın. Domatesleride kücük küpler halinde doğrayın.
Et yumuşadıktan sonra üzerine 3-4 yemek kaşığı sıvıyağı ve tereyağ ekleyip 1-2 dakika karıştırarak kavurun. kırmızı toz biber ve tuz ekleyip devam karıştırın.
Göz kararı sıcak su ekleyin ne çok sulu nede çok kuru olsun. azar azar ilave ederek kavurun.
En son lavaş ekmeği biberli yağına batirin. Etı ekmeğe koyup soğan ve domates sirasıyla dizin. Üzerine biraz tuz ve pulbiber, limon suyu gezdirin. Ekmeği rulo şeklinde kapatıp servis edin. Etin suyu azalırsa azar azar su, biraz kırmızı toz biber ekleyin.