Sarımsak ve Tereyağlı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Mis gibi kokusu evinizi saracak, yumuşacık hamuruyla kendine hayran bırakacak efsane bir tarif geliyor, huzurlarınızda: Sarımsak ve Tereyağlı Ekmek! Günün her saatine çok yakışan bu nefis ekmeği mutlaka deneyin deriz.
Sarımsak ve Tereyağlı Ekmek Tarifi
Sarımsak ve Tereyağlı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Sarımsak ve Tereyağlı Ekmek Tarifi Malzemeleri
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 adet yumurta
1 kuru maya veya yarım yaş maya
2 dolu yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
Tuz
Aldığı kadar un yaklaşık 3-4 bardak
Üzerine sürülecek sarımsaklı sos için:
3 adet sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı mayonez
1 silme çay kaşığı bal
1 tutam taze fesleğen yoksa kurusu
1 tutam dereotu (ben kuru kullandım 1 tatlı kaşığı)
1 kalıp kaşar peyniri kalem şeklinde kesilecek
Sarımsak ve Tereyağlı Ekmek Tarifi Hazırlanışı
Öncelikle bir kapta ılık su, toz şeker ve maya karıştırılır ve 5-6 dakika köpüklenmesine izin verilir.
Daha sonra eritilmiş tereyağı ve diğer malzemeler eklenip güzel bir hamur yoğrulur.
Üzerini örtüp hamuru 20-25 dakika dinlenmeye alalım. Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya bölüp pasta/yemek tabağı çapında açıp fırın kağıdın üzerinde tekrar dinlendiriyoruz.
Ayrı bir kapta sosu için sarımsakları ezip, baharatları incecik doğruyoruz ve tereyağ ,mayonez ve bal ile karıştırıyoruz.
Dinlenen hamuru görselde göründüğü gibi önce kenarlarından sonra iç kısmını parmaklarımızla ramazan pidesi gibi şekil veriyoruz.
Üzerine sarımsaklı sosun yarısını 1 pideye her yerine gelecek şekilde sürüyoruz ve boşluklara kalem şeklinde kaşar peyniri yerleştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında alt üst 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.