Şalgamlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır? Şalgamlı makarna, genellikle Türk mutfağında kökeni olan ve şalgam suyu ile yapılan bir tariftir. Şalgam suyunun karakteristik ekşi ve baharatlı tadıyla birleştiğinde benim şahsi fikrim olarak çok lezzetli oluyor. Şalgam suyunda haşlanmış %100 Yerel Türk Durum Buğdayından Üretilen @filizmakarna ‘nın Burgu Makarnası. Mevsimin Brüksel Lahanası ve taze nane yapraklarıyla buluşturduğum; hem pratik, hem lezzeti bol hem de sağlıklı bu tarifle sizleri baş başa bırakıyorum.
Şalgamlı Makarna Tarifi
Şalgamlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Şalgamlı Makarna Tarifi Malzemeleri
Yarım paket Burgu Makarna
Yarım litre şalgam suyu
6-8 adet Brüksel Lahanası
2 diş sarımsak
8-10 adet ceviz
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber ve taze nane yaprakları
Ezine Peyniri
Şalgamlı Makarna Tarifi Hazırlanışı
şalgam suyunu tencereye koyun, kaynamaya başlayınca @filizmakarna ‘yı ekleyip arada karıştırarak 10 dakika pişmeye bırakın.
Bu sırada; buharda 3-4 dakika Brüksel Lahanasını pişirin.
Piştikten sonra lahanaları dörde bölüp 1 yemek kaşığı zeytinyağı döktüğünüz ızgara tavasında bastırarak pişirin.
Brüksel lahanalarını tavadan alıp, kalan zeytinyağını ilave edip dilimlediğiniz sarımsakları pişirin, üzerine cevizleri de ufalayıp bir tur çevirdikten sonra baharatları ve haşlamış makarnayı da ekleyip son kez karıştırın.
Servis tabağına aldıktan sonra, ızgara brüksel lahanasını, taze nane yapraklarını ve ufalanmış Ezine Peynirini de ekledikten sonra keyfini çıkarın