Sakallı Poğaça Tarifi Nasıl Yapıyorum? Pastane tezgahlarının gözdesi. Sakallı poğaça olarak bilinen bol peynirli bu küçük hamur işleri kahvaltı saatini çok seviyorum. Kaşar peynirini bol miktarda kullanıyorum sakalları fazla gösteriyorum. Farklı peynir ve baharat karışımlarıyla değişik iç harçlar hazırlamak sizin elinizde. Simit poğaça tarifimizide bakabilirsiniz.
Sakallı Poğaça Tarifi
Sakallı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Sakallı Poğaça Tarifi Hazırlanışı
Karıştırma kabına un hariç bütün malzemeleri koyup karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak hamur yoğuruyoruz.
En son 2 kaşık tereyağı koyup tekrar yoğurup üzerini kapatın ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp yağlı kâğıt serili tepsiye aralıklarla dizin.
Hepsini yaptıktan sonra üzerini kapatın ve 15 dakika tepsi mayası için bekletin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan poğaçaların üzerini nemli bir bezle kapatın.
Maydanozu ve soğanı küçük küçük doğrayın. Kaşar peyniri rendeleyin. Başka bir kasede labne peynirini ve krem peynirini iyice karıştırın ve hazır edin.
İyice soğuyan poğaçaları yarıya kadar kesip bir tatlı kaşığı ile peynir karışımını sürün. Biraz da dışına sürüp maydonoza bulayın. Afiyet olsun.