Kirde (Tatar Böreği) Tarifi Nasıl Yapıyorum? Hayırlı sabahlar.bugün her ramazan yaptığım geleneksel Tatar Böreği Kirde yaptım. Siz de yapmak isterseniz diye tarifi bırakıyorum.İster sahura isterseniz iftara da börek niyetine yapabilirsiniz. Dilerseniz sayfamızdaki leopar poğaça tarifinede göz atabilirsiniz.
Kirde (Tatar Böreği) Tarifi
Kirde (Tatar Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Kirde (Tatar Böreği) Tarifi Malzemeleri
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı süt
Yarım yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
İç malzemeler:
Varsa tavsiyem çökelek yoksa
Bir kase beyaz peynir
küçük bir kuru soğan
Aralarına sürmek için:
1 kaşık tereyağı çok az sıvı yağı
Üzerine sürmek için :
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Kirde (Tatar Böreği) Tarifi Hazırlanışı
Öncelikle karıştırma kabına ılık su, ılık süt, tuz ve maya koyuyoruz ve yavaş yavaş un ilave ediyoruz.
Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz. Üzerini kapatarak yaklaşık bir saat mayalandırıyoruz.
Biz o arada peynirin içine yeşil soğan veya kuru soğan doğruyoruz. Tereyağı eritiyoruz ve hamuru 4 eşit parçaya bölüyoruz.
Bezeleri tezgaha un serperek uzun bir şekilde acıyoruz. Erimiş tereyağı sürüp, videoda olduğu gibi iç malzeme koyarak, ortadan ikiye keserek kapatıyoruz.
2 parmak eninde kesiyoruz ve uçlarını kapatarak tepsiye diziyoruz. Diğer bezeleri de bu şekilde yapıyoruz .
15 dakika tepside bekletip üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yumurta karıştırıp sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun