Soğan Kebabı Tarifi Nasıl Yapıyorum? Gaziantep yöresine ait bol nar ekşili yapımı oldukça pratik yedikçe daha çok yemek isteyeceğiniz bir tarifimiz var! Nar ekşili soğan kebabı tarifi ile herkesin damaklarında izler bırakacak mideleri mutlu edeceksiniz. Malzemeleriniz toparlayın, tarifimizi bir kenara açarak mutfağa geçin. Sayfamızdaki köfteli iskender kebabı tarifinide deneyebilirsiniz.
Soğan Kebabı Tarifi
Soğan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğan Kebabı Tarifi Malzemeleri
1 kilo kebaplık soğan
700 gr yağlı kıyma
Yarım su bardağı nar ekşisi
Tuz, karabiber, kırmızı biber
1,5 su bardağı su
Soğan Kebabı Tarifi Hazırlanışı
Soğanlarımızın iki ucunu kesiyoruz.Dıştan bir zar kabuğunu soyarak,kabukların tamamen soyulmamasına dikkat ediyoruz
Kıymamızın içine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyerek yoğuralım.
Soğanları tepeden aşağı doğru keselim( şekli midye gibi olacak)Kıymalardan toplar yapıp, soğanlarımızın aralarına yerleştirelim.
Soğanları tepsiye dizelim.Yarım su bardağı nar ekşisi, 1,5 su bardağı su,tuz,karabiber ekleyerek karıştıralım ve yemeğimizin üzerine gezdirelim.
Yaklaşık bir saat 200 derecede pişirelim.( Yarım saat yağlı kağıt ile pişirdim. Daha sonra kağıdı alarak pişirmeye devam ettim.) Afiyet olsun