Soğan Kebabı Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Köfte Yemekleri

Soğan Kebabı Tarifi

Soğan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Soğan Kebabı Tarifi Nasıl Yapıyorum? Gaziantep yöresine ait bol nar ekşili yapımı oldukça pratik yedikçe daha çok yemek isteyeceğiniz bir tarifimiz var! Nar ekşili soğan kebabı tarifi ile herkesin damaklarında izler bırakacak mideleri mutlu edeceksiniz. Malzemeleriniz toparlayın, tarifimizi bir kenara açarak mutfağa geçin. Sayfamızdaki köfteli iskender kebabı tarifinide deneyebilirsiniz.

Soğan Kebabı Tarifi

Soğan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
kebap, soğan kebabı, soğan kebabı tarifi, soğan kebabı nasıl yapılır, soğan kebabı tarifi malzemeleri, kebap tarifi Köfte Yemekleri Gaziantep

Soğan Kebabı Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo kebaplık soğan

  • 700 gr yağlı kıyma

  • Yarım su bardağı nar ekşisi

  • Tuz, karabiber, kırmızı biber

  • 1,5 su bardağı su

Soğan Kebabı Tarifi Hazırlanışı

1

Soğanlarımızın iki ucunu kesiyoruz.Dıştan bir zar kabuğunu soyarak,kabukların tamamen soyulmamasına dikkat ediyoruz

2

Kıymamızın içine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyerek yoğuralım.

3

Soğanları tepeden aşağı doğru keselim( şekli midye gibi olacak)Kıymalardan toplar yapıp, soğanlarımızın aralarına yerleştirelim.

4

Soğanları tepsiye dizelim.Yarım su bardağı nar ekşisi, 1,5 su bardağı su,tuz,karabiber ekleyerek karıştıralım ve yemeğimizin üzerine gezdirelim.

5

Yaklaşık bir saat 200 derecede pişirelim.( Yarım saat yağlı kağıt ile pişirdim. Daha sonra kağıdı alarak pişirmeye devam ettim.) Afiyet olsun

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap