Paçanga Böreği Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Börekler

Paçanga Böreği Tarifi

0

Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? En çok denenen ve sevilen bir tarifimiz daha karşınızda! Bu lezzeti kaydetmeyi, deneyince ise bize nefis fotoğraflarınızı göndermeyi unutmayın. 😉

Paçanga Böreği Tarifi

Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
paçanga, paçanga böreği, paçanga böreği tarifi, paçanga böreği nasıl yapılır, paçanga böreği malzemeleri, paçanga tarifi BöreklerTekirdağ

Paçanga Böreği Tarifi Malzemeleri

  • 3 adet yufka (dörde bölünmüş)

  • 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)

  • 80 gram çemensiz pastırma (doğranmış)

  • 1 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)

  • 2 adet yeşil biber (doğranmış)

Paçanga Böreği Tarifi Hazırlanışı

1

Yufkaları üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölün ve sekiz eşit, üçgen yufka parçası elde edin.

2

Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin.

3

Kaşar peynirini rendeleyin.

4

Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın.

5

Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın.

6

Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın.

7

Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olacak şekilde üçgen yufka parçasının geniş kısmına doğru yerleştirin ve önce kenarlardan katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Yufkanın ucunu su ile ıslatıp kapatın.

8

Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartın.

9

Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2- 3 dakika kadar beklettikten sonra sıcak olarak servis edin.

İlginizi Çekebilir
338433020_1251774325425214_2703033883763146633_n

Yazar Hakkında

Yorum Yap