İbiza Tatlısı Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Sütlü Tatlılar

İbiza Tatlısı Tarifi

0

İbiza Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? İbiza tatlısı denemeyenler burada mısınız ?Damağınızda tadı kalır benden söylemesi. Mutlaka kaydedin arkadaşlar muhteşem bir lezzet.
Hadi gelsin tarif…

İbiza Tatlısı Tarifi

İbiza Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
ibiza, ibiza tatlısı, ibiza tatlısı tarifi, ibiza tatlısı nasıl yapılır, ibiza tatlısı malzemeleri Sütlü Tatlılar Tekirdağ

İbiza Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  • 2 paket burçak bisküvi

  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

  • 1 poşet krem şanti

  • 1 çay bardağı soğuk süt

  • 5-6 adet muz

  • Muhallebisi için;

  • 1 litre süt

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1,5 su bardağı un

  • 2 yemek kaşığı kakao

  • 1 paket vanilya

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • Yarım paket sütlü çikolata veya yarım çay bardağı damla çikolata ( ekmeğe sürülebilir çikolata da olur )

İbiza Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

1

İlk olarak bisküvileri robotta çekip, tereyağını eritiyoruz ve bisküviler ile iyice karıştırıyoruz.

2

Fırın tepsisine tereyağlı bisküvileri alıp spatula yardımı ile veya elimizle bastırarak sıkılaştırıyoruz

3

Bu işlem tatlımızın görünümü için mutlaka gerekli. Daha sonra muhallebi için süt, un, kakao ve şekeri tencereye alıp muhallebi yapıyoruz.

4

Muhallebimiz piştikten sonra çikolata, vanilya, tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.

5

Pürüzsüz bir kıvam olmalı. Gerekirse bir kaç dk mikser kullanabilirsiniz. Biskuvilerin üzerine muhallebimizi dikkatlice gezdirip her tarafı eşit olacak şekilde yayılır.

6

En az 3 saat dolapta dinlendirilir. Bir çay bardağı süt ile krem şanti hazırlanır.

7

Dinlenen tatlımızın üzerine sürülür. Tatlımız tepsinin uzunlamasına ortadan bir kere kesilir.

8

Enine de 4 parmak enliliğinde olacak şekilde kesilir. Muzlar da tatlıların boyutu kadar kesilir ve uçlarına eklenir.

9

Bir dilim tatlımız spatula yardımı ile sarılır. Yağlı kağıt üzerine alarak da sarabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun. ☺️

İlginizi Çekebilir
kremalı supangle tarifi

Yazar Hakkında

Yorum Yap