Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi nasıl Yapılır? Herkese Merhaba bugün size çıtır çıtır bir Börek tarifim var ister sahura isterseniz gün sofralarınıza yapacağınız görüntüsü ve lezzetiyle muhteşem bu tarifi mutlaka kaydedin
Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi
Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi Malzemeleri
6 adet günlük yufka
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
5-6 dal maydanoz
Sosu İçin:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sirke
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 adet kapya biber yada 1 adet domates
1 adet yeşil biber
Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi Hazırlanışı
Tavaya kıymayı alın kendi yağında kavurun soğanı ve sıvı yağı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
Baharatları ve tuzu ilave karıştırın ocağı kapatın en son kıyılmış maydanozu koyun ve soğumaya bırakın
Sosu için su sıvı yağ sirke ve unu güzelce karıştırın Bir adet yufkayı tezgaha serin her tarafına hazırladığınız harçtan sürün ikinci yufkayı da üzerine serin .
Tekrar sostan sürün ama fazla değil 8 eşit parçaya bölün. Geniş kenarının tam ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun ve kenarları hafif katlayarak sarın.
Çok gevşek veya çok sıkı sarmayın,yufka ve iç harç bitene kadar bu işleme devam edin ,tek kalan yufkayı ikiye katlayarak yapabilirsiniz .
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürün tam ortasından bıçak ile kesin.
1 dilim domates ve biberi yerleştirin önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin, şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.