Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Bu yaz yediğim enn lezzetli, enn güzel sebze yemeği ilan ediyorum kendilerini Bamyayı zaten çok seviyoruz ve bu şekilde ekşili zeytinyağlı müthiş oluyor Salyalanması bizim için sorun olmuyor fakat limon suyu ve limon tuzu benim uyguladığım püf noktaları bu şekilde yapınca salyalanmıyor.
Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Zeytinyağlı Bamya Yemeği Malzemeleri
450-500 gr bamya
1 adet kuru soğan
2 adet büyük boy domates
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça (biber-domates)
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı limon tuzu
1 küp kesme şeker
Tuzi pul biber, karabiber
Zeytinyağlı Bamya Yemeği Hazırlanışı
Bamyaların sap kısımlarını çok derine inmeden kesin. Ben kenar kısımlarını videodaki aparat ile inceden sıyırdım. Dilerseniz direk sap kısımlarını kesebilirsiniz.
Soğanları ve zeytinyağını uygun bir tencereye alıp kavurun. Üzerine salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Daha sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip hafif yumuşayana kadar pişirin.
Bamyaları beş dakika kadar yarım limon sıktığınız suyun içerisinde bekletip süzün Ve yemeğin içerisine ekleyin.
Üzerine baharatları, yarım limon suyunu ve limon tuzunu ekleyip çok karıştırmadan sıcak suyu ilave edin ve kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.
Piştikten sonra altını kapatarak 10-15 dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..