Patates Graten Tarifini Nasıl Yapıyorum? Bu akşam ana yemeğin yanına şöyle nefis bi graten yapmak istiyorum. Hem de beşamel sosla vs uğraşmıyorsunuz ve tek kelimeyle enfes oluyor. Zaten benim sayfamdaysanız pratik ve nefis tariflere aşinasınız demektir. Tatlı patates yerine istediğiniz, yakışacağını düşündüğünüz tüm sebzelerle deneyebilirsiniz. https://tarifbudur.com.tr/?p=2282&preview=true
Patates Graten Tarifi
Patates Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Patates Graten Tarifi Malzemeleri
2 adet tatlı patates
3 adet orta boy patates
4 diş sarımsak
1 paket krema (200ml)
3 yemek kaşığı tereyağı
Varsa 1-2 dal biberiye
Tuz- karabiber
1 su bardağı kaşar rendesi
Patates Graten Tarifi Hazırlanışı
Patates ve tatlı patateslerin kabuklarını soyup ince dilimler halinde doğrayın.
Tereyağını bir sos tenceresine alın eritin. Üzerine kremayı, tuzu karabiberi ekleyin.
Kaynamaya başlayınca altını kapatın. Bir fırın kabına patatesleri kat kat dizin.
Aralara soyduğunuz sarımsakları yerleştirin. Her katta kremalı sosla azar azar ıslatın biberiye serpin çok az olacak şekilde.
Bu şekilde bütün patates dilimlerini yerleştirin. 200 derecelik fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.
En son üzerlerine rendelenmiş kaşarı serpin tekrar fırınlayın. Kaşarlar eriyip hafif renklendiğinde fırından alabilirsiniz. Sıcak servis edin.