Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapıyorum?
Portakallı revani tarifini ilk kez denediğimde o ferah narenciye kokusu ve hafif dokusuyla adeta büyülendim diyebilirim. Daha önce klasik revaniyi defalarca yapmıştım. Ama içine portakal suyu ve kabuğu eklenince ortaya bambaşka, çok daha aromatik bir tatlı çıkıyor. Kış aylarında bol bol portakal varken bu tarifi yapmayı bir gelenek haline getirdim.
Hazırlık aşaması aslında klasik revaniden çok farklı değil. Yumurta, şeker, yoğurt ve sıvı yağı güzelce çırptıktan sonra irmik, un, kabartma tozu ve portakal kabuğunu ekliyorum. Portakal kabuğunun taze olarak rendeliyorum. O mis gibi koku tam da bu aşamada belirginleşiyor. Ben bazen içine birkaç damla da portakal aroması ekliyorum, daha yoğun bir lezzet istiyorsam. Hamuru yağlanmış fırın kabına döküp güzelce yayıyorum ve önceden ısıtılmış fırında pişiriyorum.
Şerbetini ise mutlaka önceden hazırlayıp soğumaya bırakıyorum. Şerbetin içine portakal suyu ekliyorum, tatlıya inanılmaz hoş bir aroma veriyor. Fırından çıkan sıcak revaninin üzerine soğuk şerbeti dökünce tatlı harika şekilde şerbeti çekiyor ve yumuşacık bir kıvam alıyor.
Servis ederken üzerine Hindistan cevizi ya da dövülmüş Antep fıstığı serpmeyi seviyorum. Yanına da güzel demlenmiş bir bardak çay ile tadına doyamıyorum.
Portakallı revani tarifi benim için sadece bir tatlı değil, aynı zamanda huzurlu bir kış akşamının sıcak anısı gibi. Hem pratik, hem hafif, hem de gösterişli. Özellikle misafirlerime sunduğumda tarifini mutlaka isteyen oluyor. Bence revaninin en güzel hali portakallı olanı!
Portakallı Revani Tarifi
Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Portakallı Revani Tarifi Malzemeleri
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Portakal kabuğu
Şerbet için;
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
Yarım limon suyu
Portakallı Revani Tarifi Hazırlanışı
Şerbeti için tencereye 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu alarak kaynamaya bırakalım
Ardından yarım limon suyunu ilave edip 1-2 dk daha kaynatarak altını kapatalım ve soğumaya bırakalım
Karıştırma kabına 3 adet yumurta ve 1 su bardağı şekeri alarak köpürünceye kadar çırpalım.
1 çay bardağı sıvıyağ,1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği ,rendelenmiş portakal kabuğunuda ekleyip çırpalım.
Daha sonra 1 su bardağı un,1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ilave edip çırpalım.
Hazırladığımız hamuru yağlanmış fırın kabına boşaltalım. Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 30 dk pişirelim.
İlk sıcaklığı çıkan kekimizin üzerine soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirelim
1-2 saat dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyen herkese afiyet bal olsuunn.