Paçanga Böreği Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Börekler

Paçanga Böreği Tarifi

0

Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? En çok denenen ve sevilen bir tarifimiz daha karşınızda! Bu lezzeti kaydetmeyi, deneyince ise bize nefis fotoğraflarınızı göndermeyi unutmayın.

Paçanga Böreği Tarifi

Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
paçanga, paçanga böreği, paçanga böreği tarifi, paçanga böreği nasıl yapılır, paçanga böreği malzemeleri, paçanga tarifi BöreklerTekirdağ

Paçanga Böreği Tarifi Malzemeleri

  • 3 adet yufka (dörde bölünmüş)

  • 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)

  • 80 gram çemensiz pastırma (doğranmış)

  • 1 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)

  • 2 adet yeşil biber (doğranmış)

Paçanga Böreği Tarifi Hazırlanışı

1

Yufkaları üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölün ve sekiz eşit, üçgen yufka parçası elde edin.

2

Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin.

3

Kaşar peynirini rendeleyin.

4

Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın.

5

Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın.

6

Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın.

7

Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olacak şekilde üçgen yufka parçasının geniş kısmına doğru yerleştirin ve önce kenarlardan katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Yufkanın ucunu su ile ıslatıp kapatın.

8

Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartın.

9

Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2- 3 dakika kadar beklettikten sonra sıcak olarak servis edin.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap