İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır? Yılın her mevsimi yenilebilecek hem pratik, hem sıcak, hem soğuk ikisi bir arada harika bir tatlı bence sevmeyeni yok , varsa yoruma yazsın
İrmik Helvası Tarifi
İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Tarifi Malzemeleri
2 su bardağı irmik
100 gr tereyağ
1 su bardağı Süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
İrmik Helvası Tarifi Hazırlanışı
Süt, su ve şekeri küçük tencereye alın, şeker eriyene kadar ısıtın.
Hazırladığınız şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tavaya tereyağını alın ve eritin.
Üzerine irmik ilave edip orta ateşte kavurun.
İrmiğin rengi dönene kadar ara vermeden kavurmaya devam edin.
Ocağın altını kısın. Şerbeti dikkatli bir şekilde ekleyin.
Şerbeti çekip kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
Üzerine havlu kağıt örtüp yaklaşık 10 dk. demlenmeye bırakın.
Sonrasında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.