Nohut Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır? Geçen yıl Gaziantep Gastronomi festivalinde nohut dürüme mest oldum. Şu ara tekrar Antep’e gidip bu muhteşem lezzeti tatmam mümkün değil. bu sebepten evde yapmak en güzeli. Tarifi direk Antep’li bir ustadan aldım. Bu tarifin tek zor kısmı nohutların önceden ıslanması. Haşlanıp hazır hale gelmesi. İşte tam o sırada @superfresh_tr haşlanmış nohut paketi imdada yetişiyor. Sonrası 5 dakika da hazır. Şimdiden ellerinize sağlık!
Nohut Dürüm Tarifi
Nohut Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?
Nohut Dürüm Tarifi Malzemeleri
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 mor soğan
1 bağ maydanoz
1 kapya biber (acı sevenler acı kırmızı biber kullanabilir)
Sumak
Domates
3-4 adet lavaş
Nohut Dürüm Tarifi Hazırlanışı
Maydanozu incecik kıyın, soğanı piyazlık doğrayın,
Kapya biberi de incecik kıyın üstüne 1 tatlı kaşığı sumak ekleyin,
tuz ve karabiberle harmanlayın.
Haşlanmış nohuttan 2 yemek kaşığı alıp lavaşın ortasına ekleyin.
Lavaşı üstüne katlayıp biraz bastırın ki nohutlar yerleşsin.
Üstüne hazırladığınız salatadan ekleyin en son 2 dilim domates ekleyip dürüm haline getirin. Afiyet olsun..