Köfteli Avcı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Bugün ne pişirsem diye düşünmeye başlayanlar için nefis bir ana menü önerisi. Yanına bulgur pilavı ve cacıkla nefis♨️
Köfteli Avcı Kebabı Tarifi
Köfteli Avcı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Köfteli Avcı Kebabı Tarifi Malzemeleri
300-400 gr kıyma(kişi sayısına göre ayarlayin)
1 cay bardağı galeta unu
1 orta boy soğan rendesi
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kirmizi toz biber
4 adet orta boy patates
2 adet havuc(arzuya göre)
4 adet biber
2 adet kapya biber
2 adet soğan veya 10 tane arpacık soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
3 adet rendelenmiş domates
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı salca
1 tatlı kaşığı kekik (isteğe bağlı)
Köfteli Avcı Kebabı Tarifi Hazırlanışı
Öncelikle köftesini hazirlayalim. Koftesi için tüm malzemeyi karıştıralım
Soğanın suyunu süzmeyin galeta unu çekecek. Soğanınız susuz ise galeta ününü biraz su ile ıslatın.
İyice yoğurup 20 dakika dinlendirelim.
Havucun, patatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Biberleri üçe dörde bölün.
Ayrı ayrı ama aynı yağda sırası ile kızartalım Önce patatesleri sonra havucu, biberi, mantarı atıp hafif kızartın.
Sonra köfteleri şekil verip kızartıp peşinden julyen doğranmış soğanı ya da arpacık soğanlar hafif kızartın.
Kızarttığınız sebzeleri fırın kabına sırasıyla koyup üzerine bezelyeleri serpiştirin.
Sosu için tencereye rendelenmiş domatesleri, sıcak su, salça, pul biber ve tuzu alıp, yaklasik 10 pisirin.Guzelce karıştırıp yemeğin üzerine gezdirin.
Yemeğimizi 180 derece önceden ısınmış fırında üzerine yikadigimiz yağlı kağıdı serip yaklasik 30 dakika kontrollü pişirin.