Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır? Selam arkadaşlar bu gün efsane bir tarifle geldim eminim bu harika lezzeti daha önce bir çoğunuz deneyip yapmıştır ama ben birde kendi tarifimi sizinle paylaşmak istedim denedikten sonra sofralarınızın baş tacı olacak bu hünkar beğendi tarifini kaydedip denemeyi unutmayın.
Hünkar Beğendi Tarifi
Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır
Hünkar Beğendi Tarifi Malzemeleri
3adet patlıcan
500 gram dana kuşbaşı et
1adet soğan
1adet kırmızı biber
2adet yeşil biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1yemek kaşığı salça
Tuz karabiber pul biber kekik
Beşamel sosu için:
2yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
1su bardağı süt
150gram kaşar peyniri
Tuz karabiber
Az muskat rendesi
Hünkar Beğendi Tarifi Hazırlanışı
Öncelikle patlıcanları ocakta közleyip bir kenara alalım
etimizi güzelce yıkayıp tencereye alalım suyunu salıp çekene kadar et yumuşayıncaya kadar su ilave ederek pişirelim
suyunu çeken etin üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edelim üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ve biberleri ekleyip güzelce karıştıralım iyice kavuralım
salça ve baharat 1çay bardağı su ilave edip karıştıralım pişirmeye bırakalım
pişen etin altını kapatalım ayrı bir tavada beşamel sosunu yapım
üzerine közlediğimiz patlıcanları soyup küp küp doğrayıp ilave edelim son olarak tuz karabiber muskat rendesi kaşar peynirini ilave edip karıştıralım
2dakika daha pişirelim altını kapatalım ve yemeğimiz hazır
Servis tabağına önce patlıcan sosunu yayıp üzerine etimizi koyup servis edebilirsiniz