Kış Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Haydi gelin, besin değeri yüksek lezzetli mi lezzetli bir kış çorbası hazırlayalım hep beraber. Şifalı mı şifalı bu nefis çorbayı tüm kış sofranızdan eksik etmek istemeyeceksiniz.
Kış Çorbası Tarifi
Kış Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Kış Çorbası Tarifi Malzemeleri
1 tavuk but
1 kapya biber (Küçük küçük doğranmış)
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 çorba kasesi küçük küçük doğranmış brokoli
1 çay bardağı tel şehriye (Bende yarım bardak çıktı, kalanını arpa şehriye ile yaptım)
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 yemek kaşığı un
Yaklaşık 6 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber, pul biber ya da kırmızı biber
Yarım limonun suyu
Maydanoz (Mecburi değil ama yakışıyor)
Kış Çorbası Tarifi Hazırlanışı
Yapacağımız ilk şey tavuk suyumuzu hazırlamak olsun. Bunun için tavuk budunu bir tencereye alalım ve 7 su bardağı kadar su ekleyip haşlayalım.
Düdüklü varsa daha kolay olacaktır. Haşlanınca soğumaya bırakalım.
Etini ayırıp didikleyelim, tavuk suyunu bir tel süzgeçten geçirelim ki içinde parçalar olmasın.
Geniş bir tencereyi ocağa alalım ve yağımızı ekleyip eritip küçük küçük doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip güzelce kavuralım.
Kavrulunca bir buçuk yemek kaşığı un ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
Küçük küçük doğranmış kapya biberini ekleyelim şöyle bir karıştırıp tavuk suyunu yavaşça ekleyip karıştırmayı ihmal etmeyelim.
Tavuk suyunuz yeterli değilse ya da daya az kullanmak istiyorsanız suyla karıştırabilirsiniz.
Taşmaya çok müsait o yüzden ocağın altını biraz kısın ve başında bekleyin.
Çorbayı kaynamaya bırakıyoruz kaynadıktan 5-6 dakika sonra tel şehriyeleri ekliyoruz ve ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
Daha sonra brokolileri ekliyoruz baharatları ekliyoruz karıştırıyoruz ve birkaç dakika sonra tavukları da ilave edip 2-3 dakika kaynatıp yarım limonun suyunu ve ince doğranmış maydanozu ekliyoruz.
Karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. Birkaç dakika dinlenen çorba sunuma hazır. Eğer kıvamı koyu olursa biraz kaynamış su ekleyebilirsiniz. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun. ❤️