Fırın Sütlaç Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Sütlü Tatlılar

Fırın Sütlaç Tarifi

0

Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır? Fırın sütlaç ilk bakıldığında zor gibi görünse de belirli konulara dikkat edildiğinde herkesin yapabileceği eşsiz bir lezzet ☺️👌
Şu üzerinde oluşan yanıklar… Fırında içini çekerek biraz daha pişmesi…. Normal sütlacı bambaşka bir lezzet boyutuna taşıyor. Özellikle en yanıkları benim😊
Sütü, pirincini, pişmesi kıvamı tam yerinde oluyor.

Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
sütlaç, fırın sütlaç, sütlaç tarifi, sütlaç nasıl yapılır, fırın sütlaç tarifi, fırın sütlaç tarifi nasıl yapılırSütlü TatlılarTekirdağ

Fırın Sütlaç Tarifi Malzemeleri

  • 1 litre süt

  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik pirinç

  • 3 su bardağı su

  • 2 çay bardağı şeker

  • 2 silme yemek kaşığı nişasta(yarım çay bardağı su açmak için nişastayı)

  • 1 paket vanilya

Fırın Sütlaç Tarifi Hazırlanışı

1

Tencereye su ve pirinci alalım ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.

2

Sütümüze hemen katalım ve 10-15 dakika arada karıştırarak kaynatalım

3

Daha sonra nişastayı suda açalım ve sütlacımıza katalım.

4

Az daha kaynatıp şekeri vanilyayı ekleyelim. 5 dakika kaynatmaya devam edelim.

5

Sıcakken güveç kaplarımıza paylaştıralım ve fırın tepsisine dizelim

6

Tepsiye su koyalım ve önceden ısıtılmış (200derecede)fırında en üst rafa koyup üstü kızarana kadar fırında bekletelim.

7

Dikkat edin hemen kızaryor .Başından ayrılmayın.Kızaran sütlaçlar ılıdıktan sonra buzdolabında 3-4 saat bekletin ve soğuk servis edin Afiyet olsun..

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap