Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır? Karadeniz’in meşhur krep tarifi: Kaygana! Buzdolabınızdaki taze otları değerlendirebileceğiniz bu yöresel tarif.
Kaygana Tarifi
Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır?
Kaygana Tarifi Malzemeleri
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1/3 demet dereotu (ince kıyılmış)
3 dal taze soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
Pişirmek için: 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Kaygana Tarifi Hazırlanışı
Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
Yumurtaları bu karışıma ilave ederek pürüzsüz bir kıvamda olana kadar karıştırın.
İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyin
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın
Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.
Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin. Tüm karışımı tavaya her seferinde 1'er yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek bu şekilde pişirin.
Pişen kayganaları bir servis tabağına alın. Afiyet olsun