Kardelen Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? İzmir pastanelerinin en çok satan tatlılarından birisi o, karşınızda: Kardelen Tatlısı! Görüntüsüyle iştah açan, deneyen herkesten tam puan almış bu nefis tatlıyı daha önce denemeyenler mutlaka denesin.
Kardelen Tatlısı Tarifi
Kardelen Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Kardelen Tatlısı Tarifi Malzemeleri
Kek İçin:
4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Keki Islatmak İçin:
3 su bardağı süt (600 ml)
Yarım paket krema (100 ml)
Kreması İçin:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
80 gr beyaz çikolata
Yarım paket sıvı krema (100 ml)
Arası için; Antep fıstığı
Üzeri için; Hindistan cevizi
Kardelen Tatlısı Tarifi Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alarak mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edelim ve spatula ile güzelce karıştıralım.
Kek hamurunu pişirme kağıdı serdiğimiz 29x29 cm boyutlarındaki borcama, eşit bir şekilde boşaltalım.
Önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 20 dk pişirerek soğuması için bekletelim.
Muhallebisi için tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alarak karıştıralım.
Kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve çikolatayı ekleyerek çikolatana eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Keki ıslatmak için bir kaba aldığımız süte sıvı kremayı ilave ederek karıştıralım.
Soğuyan keki ortadan ikiye keserek yarısını tekrar borcama yerleştirelim.
Hazırladığımız sütün yarısı ile kekin her yerini güzelce ıslatalım. Muhallebinin yarısını kekin üzerine boşaltalım ve her yerine güzelce yayalım, üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirelim.
Kekin diğer yarısını da muhallebinin üzerine yerleştirelim ve kalan sütle keki ıslatalım.
Muhallebinin diğer yarısını kekin üzerine boşaltarak eşit şekilde yayalım.
En az 2-3 saat mümkünse 1 gece boyunca buzdolabında dinlendirelim.
Servis edeceğimiz zaman üzerini bolca Hindistan cevizi ile kaplayalım. Dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.