Elmalı Turta Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Pastalar

Elmalı Turta Tarifi

0

Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır? Evde vakit geçirme çabaları tatlısız olmuyor 🍰 çalışşın fırınlar 😊 yemeyece doyamayacağınız cevizli tarçınlı kıyır kıyır elmalı turta 👌

Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
turta, elmalı turta, turta tarifi, elmalı turta tarifi, elmalı turta tarifi nasıl yapılır, elmalı turta malzemeleri PastalarTekirdağ

Elmalı Turta Tarifi Malzemeleri

  • Elmalı harcı için:

  • 4 adet elma

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker

  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz (tercihen)

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • Hamuru için:

  • 1 adet yumurta

  • yarım su bardağı şeker

  • yarım su bardağı sıvı yağ

  • 125 gr margarin yada tereyağ (oda sıcaklığında)

  • 1 yemek kaşığı sirke

  • 1 paket vanilin

  • Yarım paket kabartma tozu

  • 3,5-4 su bardağı un(kontrollü ekleyelim)

Elmalı Turta Tarifi Hazırlanışı

1

Elmaları bir güzel soyup rendeleyelim.Uygun bir tavaya alalım.

2

Üzerine şekeri ekleyelim ve suyunu şekene kadar pişirelim.

3

Sonra ocağı kapatalım ceviz ve tarçını ekleyelim soğumaya bırakalım.

4

Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri alalım.Yoğurmaya başlayalım.

5

Azar azar unu da ilave ederek yoğuralım yumuşak ama toparlanabilen bir hamur elde edelim. Hamurun 4te 1ni kenara alalım.

6

4te 3ünün kalıbın 12 gözüne pay edelim.Şekillendirme aşamalarını sola kaydırarak izleyebilirsiniz.

7

Tüm aşamaları tamamladıktan sonra 180 derece alt üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

8

Deneyeceklere afiyetle. Aklınıza takılan bir şey olur ise aşağıya yorumda sorabilirsiniz. Sevgiler ♥️

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap