Kadife Pasta Tarifi Nasıl Yapılır? Görüntüsü ve lezzeti itibariyle sofralarınızda bütün dikkatleri üzerine çekecek, oldukça da pratik bir şekilde yapabileceğiniz bir tarifim var sizlere. Denemenizi öneririm❤
Kadife Pasta Tarifi
Kadife Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Kadife Pasta Tarifi Malzemeleri
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ılık su
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 türk kahvesi fincanı sıvı krema
3 yemek kaşığı kakao
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
10 yemek kaşığı un(dolu dolu koymayın)
Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı nişasta
Çeyrek su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım poşet toz krem şanti
Kadife Pasta Tarifi Hazırlanışı
Öncelikle kremanızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.Bunun için vanilya ve krem şanti hariç verilen malzemeleri karıştırıp ocakta kıvam alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra unun kokusu çıkana kadar biraz daha pişirip ocaktan alıyoruz.
.Krema ılıyınca içerisine vanilya ve krem şantiyi de ekleyip mikserle çırpıyoruz.
Daha sonra kremayı bir sıkma torbasına koyup dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.Keki için yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz
Ardından diğer malzemeleri de ekleyip kek harcımızı yağlı kağıt serili orta boy fırın tepsisine döküp yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.(Çok çabuk pişiriyor.Kontrol edelim.)Fırından çıkan kek iyice soğuduktan sonra yuvarlak bir kalıpla ya da geniş ağızlı bir su bardağı ile kekten daireler çıkarıyoruz.
Servis edeceğimiz tabağa dairelerden birini koyup üzerine krema sıkıyoruz.Tekrar üzerlerine kek koyup krema sıktıktan sonra,bir dilim daha kek koyup krema sıkıyoruz.
Üzerlerini süsleyip pastalarımızı buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. ✅Ben pastaları üç katlı olarak hazırladım.Siz daha fazla pasta elde etmek isterseniz iki katlı olarak ta yapabilirsiniz.