Kadayıflı Baklava Tarifi Nasıl Yapıyorum? Kadayıf tatlısı baklava ile buluştu ve ne mi oldu? Lezzet şöleni oldu. Şerbetli tatlı severseniz buyurun klasiklerden farklı olan bu lezzeti bir deneyin derim.Size çok pratik ve kolay şerbetli bir tatlı tarifim var: Çıtır çıtır kadayıflı baklava. Sayfamızdaki kadayıflı kek tarifinide deneyebilirsiniz.
Kadayıflı Baklava Tarifi
Kadayıflı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Kadayıflı Baklava Tarifi Malzemeleri
9 adet baklava yufkası
250 gram kadayıf
1 çay bardağı kadar fıstık
150 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Şerbeti için;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 dilim limon
Kadayıflı Baklava Tarifi Hazırlanışı
Şerbet için şeker, su ve bir dilim limonu tencereye alın, kaynamaya başlayınca orta ateşte 13-14 dakika kaynatıp ocaktan alın.
Baklavayı yapmak için öncelikle kadayıfı ince ince doğrayın. Bir tane baklava yufkasını tezgaha serin ve tam ortasına kadayıf ve fıstık serpin
iki ucunu içeri kapatın ve rulo yapın. Bıçakla iki parmak genişliğinde kesin ve bıçak yardımıyla tepsiye yatay bir şekilde dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde yapın ve tepsiye dizin.
Hepsini yapınca tereyağı ve sıvı yağı tavada eritin ve tepsideki yufkaların üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda baklavaların altı ve üstü kazarana kadar pişirin (yaklaşık 30-35 dakika).
Son olarak fırından çıkan baklavaların üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Şerbeti içine çektikten sonra isteğe göre fıstık ile süsleyin. Afiyet olsun.