Kadayıflı Kek Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Şerbetli Tatlılar

Kadayıflı Kek Tarifi

0

Kadayıflı Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Biraz kadayıfınız varsa 15 kişilik borcam tatlısı.Şerbetli tatlıların en pratiği.Yiyen herkesin tarif sorduğu çok lezzetli bir tatlı.😍
Mutlaka ama mutlaka kaydedin denediğinize pişman olmayacaksınız.

Kadayıflı Kek Tarifi

Kadayıflı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi20 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
kadayıflı kek, kadayıflı kek nasıl yapılır, kadayıflı kek tarifi, kadayıflı kek tarifi nasıl yapılır, kek nasıl yapılır, Şerbetli TatlılarTekirdağ

Kadayıflı Kek Malzemeleri

  • 4 Yumurta

  • 250 gr Kadayıf

  • 1 Su Bardağı Ceviz

  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ

  • 1 Su Bardağı Şeker

  • 1 Su Bardağı Un

  • 2 Paket Kabartma Tozu

  • 1 Paket Vanilya

  • Şerbeti İçin:

  • 4 Su Bardağı Şeker

  • 3 Su Bardağı Su

Kadayıflı Kek Hazırlanışı

1

Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Suyu ve şekeri tencereye alıp 10dk kadar kaynatıyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz.

2

Kekin yapımına geçiyoruz. Yumurta ve şekeri köpürme kadar çırpıyoruz.

3

Sıvıyağı,unu, kabartma tozlarını ve vanilyayı ekleyip, çırpıyoruz.

4

Kadayıfları bıçak yardımı ile küçük küçük kesiyoruz. Ve kek karışımına ekleyip, güzelce karıştırıyoruz.

5

En son cevizleri ekleyip, son kez karıştırıyoruz.

6

Dikdörtgen borcama az bir sıvı yağı döküyoruz. Ve karışımı eşit bir şekilde yayıp, güzelce döküyoruz.

7

180 derecede 30dk kadar üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz

8

Deneme Hazırlanış

İlginizi Çekebilir
311505464_2143553279186861_433501310863145721_n

Yazar Hakkında

Yorum Yap