Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Buradan bakınca bir beğeniden fazlasını hak ediyor bence haksız mıyım hem tatlı yiyeyim hem hafif olsun diyorsanız mutlaka kaydedin tadı görüntüsünden çok daha güzel oldu. ❤️
Ayva Tatlısı Tarifi
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Ayva Tatlısı Tarifi Malzemeleri
4 adet orta boy ayva
Her ayva parçası için 2 kaşık şeker ( toplam 16 kaşık )
1 çubuk tarçın
8-10 adet karanfil
Yarım narın taneleri
1 bardak su
Ayva Tatlısı Tarifi Hazırlanışı
Ayvaların kabuklarını tencerenin tabanına dizin.
Ayvaları da tencereye ekleyin.
Ardından şekeri, ayvaların üzerine paylaştırın.
Su, limon suyu, nar suyu, ayva çekirdekleri ve baharatlarını de tencereye yerleştirin.
Tencereyi ocağa alın ve kaynayana kadar yüksek ateşte, ardından kısık ateşte 30-35 dakika civarı pişirin. Sürenin sonunda suyunu iyice çekip renk alan ayvaları bir bıçakla yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin.
Pişmişse ilk sıcaklığının geçmesi için ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.
Ayva tatlısı hazır. Pişen ayvaları servis tabağına alın ve tencerede kalan şerbetinden hafifçe üzerine sürün. Kaymak ve Antep fıstığı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!