Ekşili Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır? Dolmanın her çeşidi çok seviliyor bizim evde. Mevsim dolayısıyla kurulukları çıkartıp şöyle güzel bir dolma yapalım istedim. Mevsimindeyken mis gibi en taze en doğalından, güneşte kurutulmuş biber ve patlıcanlarımı kullandım. Sizlerde denemek isterseniz tarifini hemen aşağıya ekliyorum.♥️
Ekşili Kuru Dolma Tarifi
Ekşili Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Ekşili Kuru Dolma Tarifi Malzemeleri
20 adet kuru biber
20 adet kuru patlıcan
2 bardak pirinç
3 adet soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
Yarım bardak sumak suyu
Tuz ,karabiber
İki kaşık nane
1 adet kesme şeker
Ekşili Kuru Dolma Tarifi Hazırlanışı
Öncelikle kuru biber ve patlıcanları ayrı tencerelerde kaynar suyun içerisine basıyoruz ve 10 dakika kadar pişiriyoruz .
üzüp bir kenarda bekletiyoruz .Bir bardağın içine 1 kaşık dolusu sumak ve üzerine yarım bardak olacak sekilde kaynar su ilave edip kenara alıyoruz .
Diğer tarafta ince doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Pirinci ve tuzunu ekleyip hafif kavurduktan sonra salçalarını da ilave edip karıştırıyoruz .
Daha sonra baharatlarını ve üzerine 1,5 bardak kaynar suyunu da ilave edip pişiriyoruz.
İç harcımız hafif soğuyunca biberlerin ve patlıcanların içini üzerlerinden biraz boş kalacak şekilde dolduruyoruz .
Tencereye sıralıyoruz . Üzerine 2 bardak su , yarım bardak süzülmüş sumak suyu ve çok az da zeytinyağı gezdiriyoruz .
Bir porselen tabağı dolmalarınızın üzerine kapatıyoruz dağılmaması için .
Kaynayana kadar ocağımızın altı açık olacak , kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz .
Ilınınca servis tabağına alıyoruz ...