Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapıyorum? Bayram için yaptığım cevizli baklava aklıma geldi bayram dışında yapmak isteyenler için burada bulunsun dedim. Çıtır çıtır ev baklavası. Bu tarifden büyük bir tepsi baklava çıkıyor. Şerbetli değil benim tercihim sütlü diyenlere sayfamızdaki soğuk baklava tarifini denemelerini tavsiye ederim.
Cevizli Baklava Tarifi
Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Cevizli Baklava Tarifi Malzemeleri
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Bir çimdik tuz
5, 5 su bardağı un
1,5 su bardağı ceviz
250 gram tereyağı
1,5 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
4 bardak şeker (250 ml su bardağı kullandım şerbet icin
4 bardak su
1 dilim limon
Şerbet kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 15 dakika kaynatın ocakta alın.
Acmak için nişasta
Cevizli Baklava Tarifi Hazırlanışı
Karıştırma kabına sıvı bütün malzemeleri koyup karıştırın üzerine elenmiş unu ekleyerek yumurta bir hamur yapın üzerini örtün 10 dakika dinlensin
Hamuru tezgaha alıp ceviz büyüklüğünde 40 beze yapın ilk yaptığınız bezeden başlayarak servis tabağını büyüklüğününde nişasta ile açıp üst üste aralarını nişastalayarak koyun 5 li gurup yapın üzerlerini örtün
1 saat dinlendirin sonra merdane ile biraz büyütün ister bütün olarak açın isterseniz benim yaptığım gibi oklava ile tek tek sararak acın tepsiyi üzerine koyup fazla kenarlarını kesin
beş katı tepsiye yerleştirince kenardan çıkan parçalarıda koyup ceviz serpin diğer beşli katlarıda açarak aynı işlemi yapın.
Son üzerine koyacağımız son 10 bezeye ceviz yerleştirmeyin baklava bitince baklavanın bir tarafını kesip tereyağını gezdirin diğer tarafınıda kesip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1,5 saat pişirin Afiyet olsun
Baklavanın ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti verelim