Haşhaşlı Revani Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Uncategorized

Haşhaşlı Revani Tarifi

0

Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır? Size hem görüntüsü hem de tadıyla nefis bir tarifle geldim denemeyi unutmayın sakın😍

Haşhaşlı Revani Tarifi

Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
revani, haşhaşlı revani tarifi, revani nasıl yapılır, haşhaşlı revani tarifi, haşhaşlı revani nasıl yapılırŞerbetli TatlılarTekirdağ

Haşhaşlı Revani Tarifi Malzemeleri

  • 3 yumurta

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı haşhaş

  • 1 su bardağı irmik

  • 1 buçuk su bardağı un

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 çay kaşığı karbonat

  • 1 portakal kabuğu

  • 1 paket Kremşanti

  • 1 su bardağı süt

  • Şerbeti İçin:

  • 2.5 su bardağı şeker

  • 3 su bardağı su

Haşhaşlı Revani Tarifi Hazırlanışı

1

İlk önce şerbetimizi ocağa koyalım kaynadıktan sonra altını kısıp içine 2.3 damla limon sıkalım

2

15 dk kaynatalım kaynadıktan sonra soğuması için bi kenara koyalım

3

Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım

4

sırasıyla bütün malzemeleri içine katıp karıştıralım

5

yağlanmış borcamımıza döküp 180 derece kızarana kadar pişirelim

6

pişen kekimizi ılıması için kenara bırakıp kremşantimizi sütle beraber çırpalım

7

ılıyan kekimizin üzerine soğumuş serbetimizi dökelim şerbeti çektikten sonra kremşantimizi sürelim

8

süslemesini istediğiniz gibi yapabilirsiniz sadede bırakabilirsiniz dinlenmesi için dolaba kaldıralım şimdiden yapanlara afiyet olsun

İlginizi Çekebilir
324395459_143994535149370_7538320194125731149_n (1)

Yazar Hakkında

Yorum Yap