Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır? Haşhaşın çıtırlığı ile tam tadında ve kıvamında, hafif şerbetli, ağızda dağılan, enfes tarif. Size hem görüntüsü hem de tadıyla nefis bir tarifle geldim denemeyi unutmayın sakın
Haşhaşlı Revani Tarifi
Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Haşhaşlı Revani Tarifi Malzemeleri
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı irmik
1 buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 portakal kabuğu
1 paket Kremşanti
1 su bardağı süt
Şerbeti İçin:
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Haşhaşlı Revani Tarifi Hazırlanışı
İlk önce şerbetimizi ocağa koyalım kaynadıktan sonra altını kısıp içine 2.3 damla limon sıkalım
15 dk kaynatalım kaynadıktan sonra soğuması için bi kenara koyalım
Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım
sırasıyla bütün malzemeleri içine katıp karıştıralım
yağlanmış borcamımıza döküp 180 derece kızarana kadar pişirelim
pişen kekimizi ılıması için kenara bırakıp kremşantimizi sütle beraber çırpalım
ılıyan kekimizin üzerine soğumuş serbetimizi dökelim şerbeti çektikten sonra kremşantimizi sürelim
süslemesini istediğiniz gibi yapabilirsiniz sadede bırakabilirsiniz dinlenmesi için dolaba kaldıralım şimdiden yapanlara afiyet olsun