Bolonez Soslu Spagetti Tarifi Nasıl Yapılır? Güne şöyle pratik ama lezzetli bir tarif bırakıyorum. Spagettiyi nefis ve besleyici bir sosla birleştiriyoruz. Tek başına yemelere doyamayacağınız bir lezzete dönüşüyor
Bolonez Soslu Spagetti Tarifi
Bolonez Soslu Spagetti Tarifi Nasıl Yapılır?
Bolonez Soslu Spagetti Tarifi Malzemeleri
Yarım paket spagetti makarna
250 gr. Kıyma
1 adet soğan
1 adet havuç
1 büyük boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz Karabiber
Bolonez Soslu Spagetti Tarifi Hazırlanışı
Derin bir tencereye sıcak su koyun. Üzerine biraz tuz serpin. Makarnaları ekleyip, yumuşayana kadar haşlayın.
Diğer yandan 1 adet soğanı, 2 diş sarımsağı ince ince doğrayın.
3 adet domatesi küp küp doğrayın. Havucu da rendeleyin.
Bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağ koyun.
Üzerine 1 adet ince ince doğranmış soğan ve sarımsağı da ekleyin.
2-3 dakika kadar kavurun. Rendelenmiş havucu ve 250 gr kıymayı ekleyin.
Sürekli karıştırarak, 5 dakika pişirin.
Son olarak küp küp doğranmış domatesleri de koyun.
Tuz ve karabiberi ve makarnanın haşlama suyundan yarım su bardağı ekleyerek 3-4 dakika pişirin.
Daha sonra haşlanmış olan makarnanın suyunu süzün.
Üzerine hazırladığınız bolonez soslu karışımı koyun. İyice karıştırın. Afiyet olsun.